Menü
Itt jársz: > Kezdőlap >

Hírek

2016. 08. 04. 06:53:00

Sportmászás a Tokiói Olimpián 2020-ban!

Négy másik sportággal együtt a sportmászás is bekerült a 2020-as tokiói Olimpia programjába!

Tegnap Rióban született meg a döntés, hogy a baseball/softball, gördeszka, szörf és a karate mellett a sportmászás is bekerül a tokiói olimpia programjába. Mindezt úgy, hogy nem esnek ki más sportágak, vagyis 18 eseménnyel és 474 sportolóval, nőkkel és férfiakkal egyenlő számban bővül az Olimpia.

Kattints ide a cikkhez »

2016. 02. 12. 10:09:46
A US Boulder Open legjobb pillanatai

Vajon mikor lesz ilyen itthon is?

 A US Boulder Open 10 legjobb pillanata a YouTuberól.

Kattints ide a videóhoz »

2016. 01. 14. 09:21:57

Új glecserhasadék-mentő szett - Petzl Rad System

Kicsi és könnyű szett a sítúrázóknak és síalpinistáknak

 A Petzl egy ötletes, gleccserhasadékból való mentéshez és ereszkedéshez összeállított szettel jelent meg a síalpinisták világában. A Rad System fejlesztése Xavier de le Rue profi snowboardos és Tony Lamiche hegyivezető nevéhez fűződik, legalábbis a tesztelésekben biztosan intenzíven részt vettek. (Tony Lamiche nem mellesleg világszínvonalú sportmászó is).

Kattints ide a cikkhez és a videóhoz »

2015. 10. 27. 18:39:00

Sierra Blair-Coyle deep water soloja, de inkább a felvétel módja érdekes, kattints ide és nézd meg »

Nézd meg Sierra Blair-Coyle deep-water soloját! Nem maga a mászás érdekes, hanem ahogy felvették. Mozgasd a képet, vagány!

Nézd meg a videót »

 

2015. 10. 12. 19:16:00

Vertigo Open Boulder Verseny plakátja 2015.11.07.

Idén is lesz Vertigo Open, november 7-én szombaton!

 Most is lesznek újdonságok, mint minden évben. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén 2 csoportban zajlik majd a selejtező, mindkét csoportnak 3-3 órája lesz a nagyjából 25 boulderre. Mindkét csoportban maximum 100 mászó lesz. A regisztáció során válaszd ki a számodra megfelelő csoportot. Lesz még pár joker boulderünk, melyekkel egész nap próbálkozhatsz a csoportodtól függetlenül.

Kattints ide a versenykiírásért »

 

2015. 09. 21. 11:28:19

Tommy Caldwell TEDx előadásáról szóló videó mászásról, túszul ejtésről, ujjamputcióról »

Tommy Caldwell a TEDx előadásában olyan dolgokról beszél az életével kapcsolatban, amikről eddig keveset hallhattunk

 Tudtad, hogy a 20-as évei elején, barátnőjével és két társával együtt túszul ejtették egy kirgizisztáni mászás során? Az is érdekes tanulsága az életének, hogy miért nem esett kétségbe, amikor 2001 telén levágta egy körfűrésszel a bal mutatóujjának végpercét.

Nézd meg itt az előadásáról készült videót »

 

2015. 09. 17. 19:28:25
Yosemites mászó film vasárnap este a Discovery Channelen. Nézd meg az előzetest »

Sokunk számára ismert tény, hogy a Yosemite völgyben nem mindig voltak szívesen látott vendégek a mászók. Évente több millió ember látogatja a parkot, így pár mászó, akikkel állandóan csak a baj van nem hiányzott a parkőröknek.

A vasárnap esti dokumentumfilmben a parkőrök és a mászók állandó küzdelmeiről és a mászó szempontból nagy mérföldköveket jelentő mászásokról lesz szó.

Nézd meg az előzetest itt »

 

2015. 09. 13. 16:15:00

Chris Sharma megnősült - Csókolja meg a menyasszonyt

Drága hölgyeim kész, vége minden reménynek, Chris Sharma elkelt! Nem jellemző ránk a bulvározás, de ez a hír nem mindennapi, Chris Sharma megnősült.

Mi se hittünk a szemünknek, de augusztus végén ettől a hírtől pezsgett a mászó közösségi-média. Chris Sharma feleségül vette szerelmét, Jimena Alarcon modellt. Jó ízlése van az emberünknek azt meg kell hagyni. Sok boldogságot kívánunk!

Ide kattints a többi fotóért »

 

2015. 09. 08. 09:49:00

Kucsera Bálint beszámolója az ÖAV biztosítás működéséről

Hogyan térít az ÖAV bizosítás, beszélgetés Kucsera Bálinttal egy svájci mászótúrán bekövetkezett műtétről

 Az Osztrák Hegymászó Klub (Österreichischer Alpenverein) tagsághoz, menedékházbeli szállás, mászó terem belépő és egyéb kedvezmények mellett tartozik egy biztosítás, mely egész Európára kiterjedően extrémsport balesetek és kórházi ellátás esetén térít (kivéve a honos országot). Ezért sok magyar mászó is tagja az ÖAV-nak, de nem feltétlen vagyunk tisztában azzal, hogy milyen ellátás tartozik a biztosításhoz. Jellemzően a helikopteres mentésről tudjuk, hogy nagyon drága, többségünk az ezzel kapcsolatos költségek kivédésére köti, de mi a helyzet a műtétekkel?

Kucsera Bálintnak a Gerecse Se. mászójának volt alkalma ezt megtapasztalni, erről a mászótúrát keresztbevágó műtétéről és a biztosítási szolgáltatás igénybevételének körülményiről kérdeztük.

Kattints ide a cikk folytatásához »

2015. 08. 14. 06:52:00

Sasha DiGiulian az Eiger északi falában mássza a Pacienciát IX+/X- nézd meg most a videókat »

Sasha DiGiulian és Carlo Traversi az Eiger északi falának a legnehezebb útját próbálja megmászni, a Pacienciát. Összesen 23 kötélhosszon kell felverekedjék magukat, melyek közül a legkönnyebb VIII+os. Maga az út egyébként IX+/X- nehézségűre lett értékelve Ueli Steck és Stephan Siegrist által, akik 2008 augusztusában mászták meg RP stílusban. 

Nézd meg Sasháék mászását és kattints ide a videóhoz »