Termékek Menü

Félkötelek minden mennyiségben!

A félköteleket 55 kg-os súllyal, egy szálon tesztelik

Ma már a köteleket a nemzetközi CE EN 892-es szabványoknak megfelelően készítik. Ez a szabvány szabályozza, hogy mekkora terhelésnek kell ellenálnia egy-egy kötéltípusnak. Amíg ez a szabvány nem létezett, addig az UIAA (Union Internationale des Associations d'Alpinisme) vagyis a Nemzetközi Hegymászó Szövetség standardjai voltak érvényben. A CE EN 892-es és az UIAA szabványok nagyon hasonlóak, de a gyártók mindkettőnek megfelelnek.

A fél kötél jelölése megtalálható a kötél tájékoztatójában és a kötél végein. Félkötél, ahol a kötelet 55 kg-os súllyal, egyszerre 1 szálra tesztelik. A fél köteleket mindig párban használjuk, de külön-külön akasztva egyik és másik kötelet a köztes pontokba. Nagyfal és alpesi körülmények között használjuk, ahol a kötélvezetés és a terepviszonyok okozta sérülékenység szükségessé teheti, hogy külön-külön akasszunk biztosító pontokba.

Európa legnagyobb kötélgyártóinak a termékeit igyekeztünk összeválogatni, mint a Petzl, az Edelrid, a Beal vagy a Tendon.

Ha nem találná az Ön számára ideális kötelet, vagy bármi más kérdése van, akkor forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz!

Nézet:
Rendezés:
Átvétel, szállítás
FoxPost csomagautomatába, 60 pontra országszerte a következő munkanapon, 1190. Ft  (30.000. Ft feletti rendelésnél INGYENES)
Részletek »

INGYENES személyes átvétel Budapesten a Szentendrei úton a Monkey Boulderteremben (H, Cs, 12 - 18 óráig, amennyiben, telefonon vagy e-mailben előre egyeztettél velünk)
Részletek »

Személyes átvétel 700 Pick Pack Ponton  1.190. Ft (30.000. Ft feletti rendelésnél INGYENES)
Részletek »

Futáros szállítás  1.790. Ft (30.000. Ft feletti rendelésnél INGYENES)
Részletek »
Gyártók