Termékek Menü

Sasha DiGiulian az Eiger északi falában mássza a Pacienciát IX+/X- (videó)

Mászás.hu
2015. 08. 14. 00:25:00

Sasha DiGiulian az Eiger északi falában mássza a Pacienciát IX+/X- nézd meg most a videókat »

Sasha DiGiulian és Carlo Traversi az Eiger északi falán próbálja a Pacienciát

Az Eiger egyike a világ legismertebb hegycsúcsainak. Az északi fala különösen nehéz minden tekintetben. A legnehezebb utat, a Pacienciát Ueli Steck és Stephan Siegrist mászta meg elsőként RP stílusban (red point: esés nélkül az összes kötélhosszt), még 2008. augusztus végén, a mászás két napig tartott. Az első ismétlő David Lama volt 2011-ben, saját bevallása szerint ez volt a legnehezebb út, amit valaha mászott az Alpokban. A második RP ismétlő páros elég ismert nevek a mixmászó világban, Dave MacLeod és Calum Muskett, akiknek 2013-ban, 3 nap alatt sikerült a Paciencia. Most Sasha DiGiulian és Carlo Traversi próbálja ismételni az utat.

Az Eiger északi falának útjai, a 33-as a Paciencia IX+/X-
A 33-as a Paciencia

Az Eiger észki fala nagyjából 1800 méter magas, a Paciencia 23 kötélhossz és IX+/X- nehézségű. Az összes hossza VIII+ vagy annál nehezebb. Maga az út a fal jobb oldalán található, a képen a 33 számú. Sasha és Carlo célja, hogy 1 nap alatt másszák meg a Pacienciát, már ha ez lehetséges, és nem mellesleg ezzel Sasha lenne az első női megmászója.

Íme az eddigi videók Sasha és Carlo mászásáról. Az első videó végén betöltődik a következő:

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Átvétel, szállítás
FoxPost csomagautomatába, 60 pontra országszerte a következő munkanapon, 1190. Ft  (30.000. Ft feletti rendelésnél INGYENES)
Részletek »

INGYENES személyes átvétel Budapesten a Szentendrei úton a Monkey Boulderteremben (H, Cs, 12 - 18 óráig, amennyiben, telefonon vagy e-mailben előre egyeztettél velünk)
Részletek »

Személyes átvétel 700 Pick Pack Ponton  1.190. Ft (30.000. Ft feletti rendelésnél INGYENES)
Részletek »

Futáros szállítás  1.790. Ft (30.000. Ft feletti rendelésnél INGYENES)
Részletek »
Gyártók