Termékek Menü

Hogyan készülnek a Petzl mászófelszerelések?

Mászás.hu
2015. 03. 03. 08:25:00

 

Videó a Petzl cuccok gyártásáról és a teszteléséről

 

Hogyan tervezik és tesztelik Petzl mászófelszereléseit

A Petzl nemrég készített egy videót, amiben bemutatják a franciaországi gyárukat. Nina Caprez a Petzl mászócsapat egyik tagja kalauzol bennünket körbe a Petzl otthonában.

Természetesen Paul Petzl-el kezdődik a videó. Ha szembe jönne velünk az utcán, eszünkbe sem jutna róla, hogy ő az egyik legnagyobb mászófelszerelés márka feje.

Visszatérve a felszerelésekre, nekünk az volt a legérdekesebb ebben a videóban, hogy mennyiféle módon tesztelik ezeket az eszközöket. Még a tervezés fázisában kockázat elemzést végeznek, majd a prototípusokat tesztelik a laborban és terepen (akár a saját mászófalukon), és végül a széria gyártásnál minden egyes karabinert kézi és gépi tesztelésnek is alávetnek. Például 300 000-szer nyitják és csukják a prototípus karabinerek nyelvét. Az is elég beszédes, amikor 4:50-nél fejjel lefelé esésre tesztelnek egy beülőt. Jól bírja, de azért nem cserélnénk a próbababával.

Megnyugtató látni ezen a videón, hogy mennyire alaposak. Reméljük nektek is tetszeni fog:

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Átvétel, szállítás
FoxPost csomagautomatába, 60 pontra országszerte a következő munkanapon, 1190. Ft  (30.000. Ft feletti rendelésnél INGYENES)
Részletek »

INGYENES személyes átvétel Budapesten a Szentendrei úton a Monkey Boulderteremben (H, Cs, 12 - 18 óráig, amennyiben, telefonon vagy e-mailben előre egyeztettél velünk)
Részletek »

Személyes átvétel 700 Pick Pack Ponton  1.190. Ft (30.000. Ft feletti rendelésnél INGYENES)
Részletek »

Futáros szállítás  1.790. Ft (30.000. Ft feletti rendelésnél INGYENES)
Részletek »
Gyártók