Menü
Ár:
35.400 Ft
33.000 Ft (25.984 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 2.400 Ft

CT Click Up Plus fékezés asszisztációs biztosító eszköz kék + AJÁNDÉK karabiner

Ár:
35.400 Ft
33.000 Ft (25.984 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 2.400 Ft
Szín:

Könnyen kezelhető, szinte magától blokkoló, fékezés asszisztációs biztosító eszköz.

Megrendelem kék színben, ajándék karabinerrel ►

Kosárba

Elérhetőség: Raktáron (azonnal szállítjuk)

A termék részletes leírása:

A Climbing Technology Click Up Plus egy innovatív, lapka rendszerű fékezés asszisztációs biztosító eszköz. Most AJÁNDÉK karabinerrel!

Egyszerűen tudod használni és a különleges formájának köszönhetően minimalizálja a balesetek esélyét. Intuitív és könnyű a használata, rendkívül biztonságos, valamint kicsi a súlya. Kifejezetten sportmászáshoz készült.

A Click Up Plus legfontosabb előnye, hogy ha jól van befűzve a kötél, akkor a biztosítószálon keletkezett minimális ellenállás hatására is blokkolja a mászó esését. Ezzel minimalizálja a biztosítóember hibájából bekövetkező balesetek számát. Ennek a funkciónak köszönhető az is, hogy amíg a mászótársad pihen a kötélben ülve, addig alig kell szorítani a biztosítószálat, mert a Click Up Plus blokkolja a kötelet. Vagyis nem fog az alkarod elfáradni a biztosítás során, így pihenten vághatsz neki a mászásnak, amikor rád kerül a sor.

A hazai mászótermekben nem mindenhol engedélyezett a Grigri-hez hasonló, fékezőkarral ellátott biztosítóeszközök használata. Viszont a Click Up Plus-t mindenütt lehet használni és ez is épp úgy tehermentesíti a kezed, amikor a társad a kötélben ülve pihen, mint a Grigri 2, az Edelrid Eddy vagy a Camp Matik.

A Click Up Plus legfontosabb funkciói és tulajdonságai:

  • Jó kötéllel és kellő gyakorlattal lehetővé teszi, hogy gyorsan adagold a kötelet az elölmászó számára anélkül, hogy az megakadna.
  • Könnyen blokkol a biztosítószálon keletkező minimális ellenállás hatására.
  • Eresztőkar és mozgó alkatrészek nélkül is működik, vagyis nem tud meghibásodni.
  • Kifejezetten ideális biztosítóeszköz kezdőknek és gyerekeknek, mert szinte nem lehet vele hibázni.
  • Használható 8,5 mm – 11,0 mm-es egészkötelekhez.
  • Súlya mindössze 110 g (karabinerrel együtt 187 g).
  • Kapható kék és narancssárga színben is.

A Click Up Plus akkor is biztonságos, ha helytelenül fűzöd be a kötelet. Ilyenkor is lehetővé teszi számodra, hogy leengedd a mászótársad. Ebben az esetben a „V” alakú vájatba csúszik a kötél és úgy fékezi az eresztést, mint egy lapka. Ez az a funkciója, ami miatt a Click Up Plus az egyik legbiztonságosabb biztosító eszköz. Az imént felsorolt funkciók miatt a Click Up Plus az ideális biztosító eszköz mászóiskolákba és műfalra egyaránt.

A Click Up Plus-hoz AJÁNDÉKBA ADUNK egy Climbing Technology Concept SGL HC HMS karabinert, amit a képeken látsz. Ez a karabiner viszonylag fixen tartja a beülőd központi hevederében az eszközt, így nem tud elfordulni, ezzel biztosított a megfelelő blokkolás. Az ajándékért cserébe azt kérjük, hogy csak ezzel a karabinerrel használd a Click Up Plus-od!

Hogyan biztosíts a Climbing Technology Click Up Plus-al:

  • Minden esetben győződj meg róla, hogy megfelelően fűzted-e be a kötelet és a mászó szálon keletkező terhelés hatására blokkol-e.
  • A kötelet úgy adagold az eszközbe, hogy a biztosítószálat befelé tolod, a mászó szálat pedig kifelé húzod belőle. Sokat segít a kellően gyors kötéladagolásban, ha 1-2 lépéssel hátrébb állsz a faltól, és amikor adnod kell a kötelet, akkor közelebb lépsz. Ennél távolabb ne állj, mert esés esetén beránthat a falhoz a mászótársad, ha még közel van a földhöz, akkor pedig akár földig is eshet.
  • Amikor a társad le szeretnéd engedni, akkor a Click Up Plus feléd eső szárának az alsó sarkát billentsd előre, mindezt úgy, hogy a biztosítószálat egy pillanatra sem engeded el. Folyamatosan tartsd előrebillentve az eszközt és szépen csúsztasd a biztosítószálat a kezedben.
Biztosítóeszköz típusa Félautomata
Gyártó Climbing Technology (CT)
Súly 187 g
question_markBlokkolási mechanizmus Félautomata, mechanikus
question_markGuide módban használható Nem
Kezelt kötélszálak 1 db
question_markMinimális kötélátmérő 8.5 mm
question_markMaximális kötélátmérő 11 mm
question_markIdeális kötélátmérő 9,0 - 9,7 mm
question_markAjánlott karabiner HMS (zárható)
question_markKompatibilis kötéltípusok Egészkötél
question_markCE teszt azonosító EN 15151-2:2012 type 2 EN 892 UIAA
question_markUIAA teszt Megfelelt
Garancia 36 hónap

Youtube videók